vineri, 29 ianuarie 2010

BIBLIOTERAPIA

- Se defineste ca fiind simpla folosire a cartilor cu scopul de a-i ajuta pe oameni sa-si rezolve problemele.
- Inseamna o lectura organizata care ajuta la intelegerea propriei persoane, a mediului inconjurator, la invatarea din experienta altora sau la gasirea de solutii pentru probleme.
- utilizarea literaturii in vederea exprimarii sentimentelor intr-un mod mai usor si a cresterii nivelului autocunoasterii.

Copilaria!

Considerata una din cele mai interesante si mai spectaculoase etape din viata omului, copilaria este deschisa spre multiple transformari, spre achizitii de neimaginat, spunandu-se chiar ca acum se asimileaza cca 80% din experienta specific umana. Primii sase ani din viata, sunt considerati un adevarat laborator, totul se intampla acum. . Este perioada in care se achizitioneaza mersul, limbajul, gandirea, cand se pun bazele personalitatii, cand se insusesc primele norme si reguli de conduita in grup, cand se invata cum sa te adaptezi la mediu si sa pui stapanire pe el, cand se invata cum sa te joci cu altul, cand se invata sa scri si sa citesti.
In copilarie se constituie conduitele fundamentale adaptative....se structureaza insusirile personalitatii, se dezvolta caracteristicile cognitiei si ale celor intelectuale, afective, ale motivatiei, atitudinilor si sociabilitatii.
Frecventarea gradinitei va insemna largirea contactelor sociale si culturale, ceea ce implicit va duce la implicarea modelelor. Perioada prescolara ramane una in care nevoia de afectiune este puternic resimtita.
Scoala poate alimenta trairi emotionale din cele mai diverse: mandria de a fi scolar, rivalitate, gelozie, manie, cauzate de extinderea relatiilor sociale pe care copilul nu le mai poate controla in totalitate . Viata afectiva a scolarului mic este mai echilibrata, pregatind manifestarile explozive din perioada pubertatii.

adresa site cabinet